Start van Periode 3

Vandaag heb ik een groepje gemaakt met Jeroen, Colin en Pim. We kregen als opdracht om een bepaalde plek in Rotterdam ‘interessanter’ te maken. Wij kregen het parkje bij PC Hooftplein/Mathenesserdijk aangewezen. Toen we daar aan kwamen bleek het inderdaad een erg saai parkje te zijn, er liep niemand rond en er was verder ook niet veel te doen. Jeroen en ik zijn vervolgens gaan rondlopen in de buurt en kwamen een monument tegen dat daar is neergezet vanwege de Dag van de Arbeid.
We zaten toen te denken om aan de hand van deze dag een applicatie (of iets dergelijks) te bouwen. Uiteindelijk hebben we besloten om dit niet te doen omdat deze applicatie dan maar 1 keer per jaar nut zou hebben en de bedoeling was om dit parkje het hele jaar door leuker te maken.

We zaten hierna een tijdje zonder inspiratie en zijn hierom begonnen met brainstormen, we hebben dezelfde brainstorm techniek gebruikt als in periode 1. We schreven zo veel mogelijk API’s op die in die omgeving gebruikt zouden kunnen worden en vervolgens schreven we associaties met speeltuinen op en probeerden deze te combineren. Helaas kwam ook hier niet veel uit.

brainstorm

We besloten om even pauze te nemen en tijdens deze pauze kwam ineens het idee om een spel te maken in het park. Het park is namelijk opgedeeld in 2 stukken en we wilden hiermee aan de slag gaan. Het idee is om een spel te maken waarin beide kanten van het park tegen elkaar zouden spelen. We zouden hierin de ‘Bump’-api kunnen gebruiken. Deze API laat 2 telefoons met elkaar verbinden.

spel

Start van Periode 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *